Пролетта тази година ни изненада с доста високи температури, но и

...
Пролетта тази година ни изненада с доста високи температури, но и
Коментари Харесай

Ако не ползвате климатика в топлите дни – не го изключвайте само с дистанционното, дръпнете и щепсела

Пролетта тази година ни изненада с много високи температури, само че и по принцип този временен интервал е обвързван с намалена консумация на електрическа енергия за отопление. 

Когато термометърът сочи 20 и повече градуса, нормално изключваме климатика, само че през отдалеченото. Експертите поучават да изключим уреда и от контакта. Ако не употребяваме климатика повече от седмица, по-добре е да не бъде включен и в мрежата. Подобен съвет е в действие за всеки един електроуред, който има " копче " за включване, само че в никакъв случай не ни хрумва да дръпнем щепсела.

Справка на профилираните уеб сайтове за поддръжка на климатици ни докара и до още няколко потребни съвета:

Колко постоянно да почистваме филтъра на климатика?


Що се отнася до това какъв брой постоянно да почистваме филтрите на климатика си опитът демонстрира, че е належащо да го вършим най-малко 1-2 пъти месечно. Разбира се от голяма важност е и какво е предназначението на помещението, в което е подложен климатикът. Дали това е жилищно или офис помещение, дали е търговски обект или индустриално хале. Най-общо казано интервалът, през който да чистим филтрите зависи от равнището на запрашаване на въздуха.

При най-масовите случаи, когато употребяваме климатик в къщи или в офиса, е задоволително да почистваме филтрите му най-малко един път на две седмици. Когато климатикът е подложен в индустриално помещение, в което непрекъснато се цапа и се подвига прахуляк, е хубаво това да се прави всяка седмица. Така освен, че ще подсигуряваме свободен приток на въздух до вътрешния топлообменник на климатика, което ще улесни работата му и ще понижи потреблението на електрическа енергия, само че и ще си осигурим по-добро качество на въздуха, който дишаме.

Кога да вършим годишна профилактика?

Друга значима част от поддръжката на климатичната система е годишната профилактика. Не инцидентно всички водещи компании производителки на климатични системи изискват техните машини да бъдат проверявани и почиствани поне един път годишно от експерт. Това е належащо, тъй като прахуляк се натрупва освен по филтрите на вътрешното тяло на климатика, само че и по турбината, по топлообменника и по други значими елементи на климатика и това може мощно да затрудни работата му и да докара до нежелани повреди. При самата профилактика експерт разглобява, почиства и ревизира главните параметри и съставни елементи на климатика. Това е хубаво да се прави най-малко един път годишно без значение до какъв брой е употребен и до какъв брой е работил през годината климатикът Ви.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР